1. 8. 2025   |   svátek má Oskar
 

Falešný tatarák z brambor

Název Množství a jednotka
vařené brambory 3 ks
malá cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
slunečnicový olej 3-4 lžíce
mletá sladká paprika 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Brambory uvaříme v osolené vodě, nebo použijeme zbytek brambor od oběda. Vychladlé brambory nastrouháme na jemném struhadle. Menší cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme a smícháme vše s nastrouhanými brambory. Přidáme 3-4 lžíce slunečnicového oleje,vrchovatou lžičku sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, worcestrovou omáčku, hořčici, osolíme, opepříme, promícháme a přidáme kečup podle chuti, začněte s jednou lžící a dochucujte, kečup je dost sladký (a každý jinak, tak prostě podle chuti). Dobře promícháme a mažeme na opečené topinky potřené česnekem, nebo na nasucho opečené krajíčky chleba. Můžeme dozdobit kolečky cibule.


Další fotografie
 


RECEPTY

Borůvkové potěšení

Postup: V míse promícháme zakysané smetany s borůvkami nebo s borůvkovou marmeládou.... zobrazit recept

RECEPTY

Bylinková marináda

Postup: Do mísy, ve které budeme nakládat maso, nalijeme olej - podle množství... zobrazit recept

RECEPTY

Chřestová krémová polévka

Postup: Bílý chřest zbavíme dřevnatých částí a oloupeme škrabkou, zelený chřest není... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové nudličky s fazolkami

Postup: Maso nakrájíme na nudličky, dáme do mísy se sojovou omáčkou, olejem, a soli.... zobrazit recept

RECEPTY

Perníkové řezy

Postup: Roztopíme si máslo a necháme chvilku vychladnout. Celá vajíčka ušleháme s... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

Harcovna

Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti...